Bugatti Chiron вече и от пластмасови кубчета Lego

 
Мечтите ни вече могат да се сбъднат и всеки може да е притежател на луксозен автомобил Bugatti, стига да е достатъчно сръчен и да има достатъчно кубчета Lego :) 
 
Датската компания за играчки сглоби реплика на колата от 1 милиона парченца и най- изненадващото е, че тя даже се движи. Пластмасовата кола може да побере двама пътници и може да се движи с 12 мили в час, тъй като разполага с двигател с мощност 5.3 конски сили. Заради пластмасовата си конструкция е трудно да се монтира двигател с вътрешно горене, поради това задвижването се осъществява благодарение на две батерии.
За сглобяването не е използвано лепило и е отнело 13 000 работни часа на екипа да я завърши. Уникалният автомобил е построен от 339 вида елементи от комплектите Lego Technic (тип Lego, който се използва за създаване на по-модерни модели, с по-сложни характеристики, като колела, двигатели и трансмисия).
 
Колата имитира оригиналния дизайн на своя първообраз.
 
„Ако гледате колата от 20 метра, няма да разберете, че това е Lego кола“, коментира  Анди Уолъс, професионален рали пилот.
 
Понастоящем потребителите могат да купят Lego Technic 24083 Bugatti Chiron в мащаб 1:8, който струва около 350 долара, и да го сглобят сами.