Блефаропластика за по-красиви очи

Казват, че очите са прозорец към душата. Не знаем дали това със сигурност е така, но силно се надяваме, че безизразните очи не винаги означават и безизразна душа. Знаем обаче, че очите са едно от най-забележимите и изразителни черти на лицето. С напредване на възрастта техният вид се влошава заради торбичките отдолу и лекото увисване отгоре.
Както при много други естетични проблеми, хирургията има решение и в този случай. Процедурата се нарича блефаропластика и обещава подобрение вида на очите и придаване на цялостен по-свеж вид на лицето. Операцията може да включва само горните клепачи, само долните клепачи или двете.
 
Горната блефаропластика е процедура, при която се премахва излишната кожа и мастна тъкан на горния клепач, а долната блефаропластика се справя с торбичките и цялостното освежаване на околоочната зона.
 
Възстановяването след операцията не е тежко, а отоците и синините обикновено изчезват за около седмица. Операцията не е болезнена, а усложненията при интервенцията са рядко срещани.
 
Повече информация за долната блефаропластика: https://www.ofertomat.bg/Dolna-blefaroplastika-Estetichna-korektsia-na-k...
 
Повече информация за горната блефаропластика: https://www.ofertomat.bg/Gorna-blefaroplastika-Estetichna-korektsia-na-k...