Батерията на телефона ви с Android пада бързо? Ето решение!

Android телефоните са добри устройства, които ни предлагат голяма функционалност и внасят удобства в ежедневието ни. От време на време обаче техниката проявява капризи и наяве се появяват дефекти. Сред едно от тях е бързото падане на батерията, ползващи тази операционна система.

Такава е ситуацията с някои устройства, ползващи Android, при които се забелязва този проблем. Потребителите не ползват нищо извънредно и въпреки това им прави впечатление, че в един момент батерията им започва рязко а издиша. Оказва се, че това се дължи на Google, което поражда аномалията. Хубавата новина е, че тази ситуация има лесно решение.

Бързото източване на тока не се случва често, но когато се получи, може да се окажете без телефон за минути. Обикновено това не е свързано с ваша намеса и се получава неочаквано. По-неприятното е, че дори не получавате предупреждение, преди това да стане. Та просто показва изцеждане на максимална скорост.

Онлайн проучване обаче намира отговора, който се крие в продуктите на Google. А именно гейм центъра или центъра за услуги. Google Services е звеното, което работи невидимо на телефона ви и следи за всички обновления и за актуалността на приложенията, свързани с услугите на гиганта. Това включва синхронизацията на Gmail и браузъра Chrome, както и други нетолкова широко ползвани услуги. Play Services се грижи всички ваши приложения от  Play Store да са актуални и при нужда да се инсталират ъпдейти.

Работата на тези услуги понякога се закучва, което предизвиква светкавичното изцеждане на батерията при някои устройства. Ако забележите проблемът, когато вече сте без батерия, нямате друг избор, освен да я заредите. Ако обаче хванете аномалията в движение, то може лесно да се справите с нея. Необходимо е просто да рестартирате телефона. Това би трябвало да „отприщи” процесите и работата отново да тръгне нормално, без да се натоварва енергийния източник.

Освен услугите на Google, други приложения също могат да се превърнат в причинители на подобни неприятни засечки. Ако рестартът не помогне в тази ситуация, проверете в Settings, кое приложение най-много черпи от енергията на апарата. Android със сигурност ще покаже кой е източникът на главоболията.

Дреболията с рестарта реши този проблем на мой приятел и реших да споделя опита си с вас. Надявам се, че така ще ви спестя известни главоболия, ако и на вас се случи нещо така неприятно.