Ало, такси...

…Ако това за вас е обичайната фраза, когато вали или просто ви е налегнал мързела, за да отидете на работа или някъде другаде, то трябва да знаете, че понастоящем благодарение на новите технологии ,това може да стане не само чрез обичайната и позната фрази, но и чрез, забележете, няколко кликвания на вашия смартфон или компютър. Сигурно вече се чудите как пък така с няколко кликвания, без дори да чуя гласа на диспечерката? Основата на тази възможност се крие  в предложената иновативна от Мтел услуга- Mtel Taxi Manager. Това е  възможността да поръчаш такси онлайн. Ще попитате, откога е възможно това? Ами възможно е от близо година. Ще попитате, че сигурно услугата важи само за столицата, но уви… услугата е толкова удобна, че нямаше как и в други по-големи градове, хората да не започнат да се возят онлайн .

Тъй като тази услуга е без аналог,  тоест не се предлага от другите мобилни оператори длъжен съм да изтъкна нейните предимства, за разлика от стандартния начин да поръчаме такси. На първо място следва да посоча, че това може да стане по два начина .Или чрез смарт приложението  GSMTAXI.BG, или на сайта  www.gsmtsxi.bg. Който и от  двата начина да си избереш, със сигурност ще си спестиш нервите и усилията, особено ако е час пик. В такъв момент да се свържеш с call центъра на дадена таксиметрова компания е цяло чудо.  Всички знаем как линиите са заети и колко безуспешни опити правим, за да се свържем. Вече ви е ясно едно от предимствата,  а именно, че само чрез няколко кликвания върху дисплея на смартфона или няколко кликвания с мишката чрез вашия компютър вече сте си осигурили поръчка на такси без излишно чакане. Второ предимство- както споменах избягвате дългото чакане за свързване с диспечер,а ако случайно това се  е случило може и да си поиграете на развален телефон, и по пет пъти да и повтаряте адреса си. Трето предимство е това, че не само поръчваш, но и можеш да управляваш движението на таксиметровата кола. Ще попитате как? Ами първо с това, че можеш да направиш избор измежду най-добрите компании и второ, след като си направил този избор, започваш да  следиш какъв е статуса на твоята поръчка. Тоест можеш да проследиш по всяко време докъде точно е стигнала колата, която чакаш и така контролираш нейния маршрут и не на последно  място, в крайна сметка разбираш, че си си осигурил бързина на поръчката и добро обслужване.

След като изтъкнах тези предимства, длъжен съм накратко да обясня и как всъщност работи цялата тази система на възможността да поръчаш такси онлайн.  В началото посочих, че това може да стане по два начина. Който и от тях да избереш, ще ти свърши работа, защото, за да се установи обратна връзка, всяка от колите разполага с таблет с GPS  и приложение, които премахват нуждата от радиостанции. Същият този GPS обработва и изпраща вашите поръчки, разпределя и мрежата от коли, предотвратява досадните задръствания, и разни други технически проблеми.  А за комфорта по време на вашето пътуване, има и wi-fi връзка, която ви позволява да сърфирате свободно. Е, с това предимствата май станаха повечко…
Аз лично съм ползвал около десет пъти тази услуга. Два пъти на морето в Бургас ,веднъж в Ямбол по командировка и в столицата.  Повярвайте ми- комфорта, лекото пътуване и качествено обслужване  са налице.  Благодарение на тази иновативна услуга предложена от Мтел управлявам времето си рационално и понеже съм фен на онлайн услугите, чудя се с какво ли още ще ни изненадат от телекома?! :)