6 сериозни причини да отидеш на дерматолог

В днешно време хората не се замислят да отидат на лекар ако имат кашлица или температура, но що се отнася до кожните проблеми, те пренебрегват прегледа при дерматолог. Това може да доведе до по-сериозни последствия, за които не подозираме. Масово се опитваме да се лекуваме сами, търсейки информация в Интернет, а в последствие предизвикаме задълбочаване на тези проблеми.
 
Ето и 6 важни причини да отидете на дерматолог.
 
1. Поява на пигментации
 
В никакъв случай не се опитвайте да ги премахнете сами, защото може да предизвикате повявата на още пигментни петна. Единствено дерматологът може да каже със сигурност каква е причината за появата им и как да се лекуват по възможно най-подходящия начин.
 
2. Брадавици, папиломи, каквито и да е нови образувания върху кожата
 
Много хора се изкушават да си ги лекуват сами у дома. Опитвайки се да ги премахнат, те предизвикват появата на белези, зачервявания и възпаления. Забележите ли образувания върху кожата – отидете при дерматолог, за да ги премахне безболезнено и без опасни последствия.
 
3. Бели точки по кожата
 
Ако се оплаквате от появата на бели точки, то визитата при дерматолог е задължителна. Употребата на неправилни продукти срещу този проблем, може да навреди сериозно на вашата кожа.
 
4. Повишена секреция на себум
 
Единствено специалист може да установи каква е причината за този често срещан проблем. В никакъв случай не се опитвайте сами да се справите с него, защото при избора на неподходяща козметика е възможно да изсушите кожата си и това да предизвика обратна реакция - още по-силна секреция на себум.
 
5. Пъпки или акне
 
Неправилният подход при лечението на акнето и пъпките обикновено води до инфекции и белези, справянето с които е още по-трудно.
 
Изводът е един. При всеки проблем колкото по-бързо и стриктно следвате съветите на дерматолога, толкова по-бързо и постоянно ще се отървете от несъвършенствата. A едни от най-добрите и доказани специалисти може да намерите в Skin Systems, където апаратурата е високотехнологична, а лекарите притежават знания и опит, благодарение на които ще намерите решението на всеки кожен проблем.
 
 
Телефон за записване на консултации: 0887 958 506.